Den bedste app til bilferien

I 2016 fik  16.061 danske bilejere brug for vejhjælp under bilferien i udlandet. Det viser tal fra SOS International, der koordinerer assistancen, når bilen pludselig ikke vil køre længere. Med en gratis app fra SOS er hjælpen på vej med bare et par klik på din smartphone.

Forestil dig, at du har familien eller vennerne med i bilen, og I skal en tur til de sydlige himmelstrøg eller på smuttur til en storby i nabolandet, fulde af forventning til fælles feriehygge. Pludselig vil bilen ikke køre en meter længere.

Hvert år oplever mange danskere på bilferie i udlandet, at de får brug for assistance, fordi bilen pludselig ikke kan køre længere. Danskere, der tager bilen på ferie i udlandet, kan bestille hjælp med en app, der gør det nemt at kontakte SOS International, uanset hvor man er strandet i Europa. Og med app’en følger flere fordele.

“Hvis din bil går i stykker skal du bare kontakte SOS International via app’en for at få hjælp. De kan fx hjælpe dig og dine passagerer med hurtigt at komme videre på ferie, enten i egen bil eller en lejebil, hvis det er nødvendigt. SOS International hjælper og sørger for det praktiske, og udgiften er dækket på bilens kaskoforsikring,” siger Hanne Høyer, der er faglig konsulent i Topdanmark.

App’en ved præcis, hvor du er

I 2016 rykkede SOS International ud 16.061 gange til danskere med bilproblemer i udlandet. I langt de fleste tilfælde var der behov for bugsering til et værksted.

Men trods hurtig kontakt til alarmcentralen oplever mange, at de har svært ved at give præcise informationer om, hvor de holder med bilen. Med app’en i hånden er det ikke længere et problem.

“Med ganske få tryk på telefonen har man telefonnummeret til SOS International i hånden. Men de måske vigtigste funktioner er, at app’en kan oplyse, hvor man præcis befinder sig og sende fotos af skaderne direkte til SOS. Derved kommer den rette hjælp hurtigere frem,” siger Hanne Høyer.

Da kontakten var etableret, kom assistancen meget hurtigt frem

I januar 2017 havde Ole Kirkeby brug for assistance på en ferie i Østrig. Frosten var sat ind, og det gik hårdt ud over bilens batteri, så bilen nægtede at starte.

Ole Kirkeby fortæller: “Jeg havde ikke app’en installeret på forhånd, så jeg ringede til SOS. Vi fik installeret app’en, så de kunne se, hvor jeg holdt med bilen. Da først kontakten var etableret, gik der 10 minutter til den lokale SOS-hjælp kom og fik gang i bilens batteri, så vi kunne komme videre.”

Indtil nu har over 100.000 danske bilejere downloaded SOS app’en på deres smartphone. Har man ikke en smartphone, er det en god idé at oprette SOS International som kontakt i mobilens telefonbog. Nummeret er +45 70 10 50 52.

Her går bilen oftest i stykker — antal assistancer koordineret af SOS i 2016:

Tyskland:     6.203

Sverige:       2.069

Danmark:    1.588

Italien:          1.241

Frankrig:      1.101

Fakta:

  • Ordningen er en del af bilens kaskoforsikring
  • SOS International administrerer ordningen

Mere information:

Kontakt Topdanmark

LB Forsikring tilbagebetaler 87 mio kroner til medlemmerne

I 2016 kommer LB Forsikring ud med en vækst i bruttopræmieindtægterne før anciennitetsrabat på 1,6 % og et resultat på knap 261 mio. kroner før skat. Medlemstallet er steget med over 13.000, og LB Forsikring har nu mere end 383.000 medlemmer.

LB Forsikring omfatter forsikringsgrupperne Lærerstandens Brandforsikring, Bauta Forsikring, Runa Forsikring og FDM Forsikring med flere end 383.000 medlemmer.

I 2016 er bruttopræmieindtægterne før anciennitetsrabat steget med 43 mio. kr. til 2.676 mio. kr., hvilket svarer til den forventede udvikling. Erstatningsudgifterne udgør 2.294 mio. kr., hvilket er en stigning på 8,6 % fra 2015. Stigningen er højere end forventet og skyldes især en negativ udvikling på husforsikringen og indboforsikringen, herunder især rejsedækningen. En samlet bruttoerstatningsprocent før anciennitetsrabat på 85,7 % er således højere end forventningerne for 2016. Samlet set får LB Forsikring et resultat før skat på knap 261 mio. kr., hvilket er højere end forventet, og i høj grad drevet af investeringsafkastet.

Flere medlemmer, vækst i policer og øget bruttopræmieindtægter 
Igen i år tilbagebetaler LB Forsikring 25 % af resultatet før skat og medlemmerne får således del af overskuddet af såvel forsikringsdriften som investeringsvirksomheden. Dette betyder, at medlemmerne får 87 mio. kroner i overskudsdeling. Pengene udbetales i juni 2017.

”Vi har fået flere medlemmer, øget antallet af policer og øget bruttopræmieindtægterne, selv i et år, hvor vi satte priserne ned på bilforsikringen, hvilket er et resultat, vi er tilfredse med. Til gengæld har vi set en ret voldsom stigning på vores erstatninger på indboforsikringen, hvor vores rejsedækning især bidrager negativt. Samtidig har vi også haft en negativ udvikling på vores husforsikring. Det er utilfredsstillende, og vi vil i 2017 komme med en række tiltag, der skal styrke lønsomheden på udvalgte produkter”, siger Anne Mette Toftegaard, administrerende direktør i LB Forsikring og fortsætter; ”Vi har en hensigt om at ligge på en combined ratio på 95 % over en femårig periode, og derfor skal vi selvfølgelig reagere, når vi i år rammer et niveau på 102,3 %. I første omgang vil vi se på vores indbo- og rejseforsikring, hvor vi kommer til at tilpasse produkter og priser, så de bevæger sig i den rigtige retning.”

 

Medlemstilfredshed og konkurrencedygtige produkter i fokus
”Vi ønsker at være blandt de billigste på markedet sammenlignet med konkurrenter med en lignende forretningsmodel. Derfor glæder det os også, at vi i løbet af året modtog to ’bedst i test’ anerkendelser fra Forbrugerrådet Tænk Penge, som i deres analyser vurderede markederne for husforsikringer samt samlerabatter. Især sidstnævnte ser vi som en bekræftelse af vores konkurren­ceevne, hvor vi med vores solidariske model ikke tilbyder samlerabat og alligevel vinder denne test. Disse anerkendelser betyder meget for os, da de netop bygger på en vurdering af nøgleparametrene pris, forsikringsdæk­ning og kundetilfredshed,” siger administrerende direktør Anne Mette Toftegaard, LB Forsikring.

LB Forsikring har vundet Bedst i Test de seneste 9 gange i træk.* Et af de strategiske nøgleområder i LB Forsikrings 2018-strategi er at sætte medlemmernes interesser i højsædet og levere markedets bedste service:

”Det glæder os derfor, at vi i 2016 modtog flere anerkendelser, som udspringer direkte af dette strategiske fokusområde. I den årlige analyse fra EPSI Danmark havde vi for tredje år i træk den højeste anbefalingsgrad (Net-Promoter-Score) blandt danske forsikringsselskaber. Med Lærerstandens Brandforsikring på en 1. plads og hele tre af vores fire brands i top-5 har vi grund til at være rigtig stolte. Derudover blev vi valgt af danskerne, som den virksomhed i den finansielle branche med det bedste image i en analyse udført i 2016 af analysevirksomheden Wilke og Finanswatch, ” siger administrerende direktør Anne Mette Toftegaard, LB Forsikring.

Kåret 9 gange i træk Bedst i test af Forbrugerrådet Tænk Penge
Februar 2017: Indboforsikring
April 2016: Samlerabat
Februar 2016: Husforsikring
Oktober 2015: Ulykkesforsikring
Juni 2015: Bilforsikring
Februar 2015: Indboforsikring
April 2014: Rejseforsikring
September 2013: Ulykkesforsikring
Juni 2013: Husforsikring

Der tages forbehold for, at årsregnskabet skal godkendes på generalforsamlingen fredag den 22. april 2017.

Fakta om LB Forsikring

 LB Forsikring er et medlemsejet forsikringsselskab. Det betyder, at vi ser os selv som et lukket kredsløb til fordel for medlemmer. Loyale medlemmer får del i overskuddet, vi sætter priserne ned på vores forsikringer, da vi ikke har et ønske om at opnå en lav combined ratio og vi har et højt fokus på service og medlemstilfredshed i hele organisationen. LB Forsikring har over 383.000 medlemmer og består af forsikringsgrupperne: Lærerstandens Brandforsikring for dem med undervisning som hovederhverv og pædagoger, Bauta Forsikring for sygeplejersker og andre inden for sundhedssektoren, Runa Forsikring for FTF- og AC-grupper og FDM Forsikring for medlemmer af FDM.

Stigning i antallet af indbrud i sommermånederne.

Dit ferietomme hus byder tyvene indenfor

I juli måned stiger antallet af indbrud typisk ifølge politiet, fordi nedrullede gardiner, overfyldte postkasser og slukkede lamper tydeligt markerer mennesketomme hjem. Få her gode råd fra forsikringsselskabet Alka til at undgå ubudne gæster i hjemmet, imens du er væk.

I sommermånederne, når de fleste andre går på ferie, har indbrudstyvene ekstra travlt. Sådan lyder advarslen fra landets politikredse, der i denne uges døgnrapporter og på Twitter opfordrer danskere, der skal på ferie, til at tage deres forholdsregler, før de forlader hus eller lejlighed.

”Sommerferien er højsæson for tyvene. Hvis et hus har gardinerne trukket for døgnet rundt, postkassen bugner og bilen er væk, signalerer det et let mål for tyvene, hvor de kan tage sig god tid og få mange værdigenstande med ud fra indbruddet, ” fortæller Lise Agerley, kommunikationsdirektør i Alka. Hun fortsætter:indbo for

”Derfor er det en god idé at efterlade huset, så det ser ud som om, at der er nogen hjemme, når I tager på ferie. Selvom det er rart at komme hjem til et rent og ryddeligt hjem, kan I med fordel lade kaffekopperne stå på bordet og børnenes legetøj ligge på gulvet. Det kan afskrække tyvene fra at gå på rov i netop jeres hus.”

Dækker forsikringen?
Ifølge Lise Agerley skal du altid tage dine forholdsregler, før du rejser ud af landet. At lukke døre og vinduer, låse forsvarligt og bede naboen holde ekstra øje i en uges tid er kutymen i mange hjem, men en række forhold skal også være i orden, for at forsikringen dækker, hvis der står et halvtomt hus tilbage efter ferien.

Indboforsikringen dækker naturligvis indbrud i hjemmet, men det er vigtigt at huske at lukke og låse alle døre og vinduer inden rejsen. Kommer man hjem efter en uge på Mallorca, og tyvene har haft afgang til huset, f.eks. gennem et soveværelsevindue, der har stået på klem, så dækker forsikringen ikke det stjålne, ” siger Lise Agerley og fortsætter:

”Hvis uheldet er ude – og man har taget sine forholdsregler – skal man naturligvis hurtigt kontakte politiet og dernæst sit forsikringsselskab. De kan guide dig videre i processen. Man skal også overveje at holde sig ude af huset, indtil politiet har været forbi og sikret eventuelle spor, der kan lede dem på sporet af gerningsmændene. I sidste ende skal tabet gøres op, og der er både kvitteringer og billeder en stor hjælp.”

Undgå at komme hjem til et tomt hus
Alka opstiller her otte gode råd, så du kan undgå indbrud, mens du er på ferie.

  1. Tjek dine privatindstillinger på sociale medier. Feriebillederne, der indikerer, at du ikke er hjemme, skal helst kun deles med dine venner og ikke fungere som researchmateriale for tyvene.
  2. Luk og lås alle døre og vinduer og sørg for solide døre, vinduer og låse.
  3. Brug en tyverialarm og vis det gerne med klistermærker i ruderne. Det kan være med til at skræmme indbrudstyven væk.
  4. Brug et tænd-og-sluk-ur eller -app til at tænde for lys og musik, så hjemmet virker beboet.
  5. Tilslut gerne bevægelsessensor på udendørsbelysning, så det tænder, når der er bevægelse rundt om huset.
  6. Få naboerne til at tømme post og bruge din skraldespand, hvis du er bortrejst i længere tid.
  7. Mærk dine ting, så de kan genkendes, hvis de bliver stjålet, og gem kvitteringerne på dine dyreste ting – gerne scannet ind og gemt i skyen.
  8. Lad hjemmet rode og være lidt beskidt og undgå at ’udstille’ dyre designerting i vinduet.

Læs mere på Alka.dk