Når du tegner en husforsikring, får du ofte tilbudt en række tillægsforsikringer ved siden af. I nogle tilfælde kan det helt sikkert være en god idé at dække sig ekstra ind, men vi ser samtidig episoder, hvor kunder køber forsikringer, som de egentlig ikke har brug for. Her får du nogle simple tips til at slippe for dyre tillæg i forbindelse med husforsikring.
Generelt om tillægsforsikringer
Alle husejere gør klogt i at tegne forsikring. Det dækker huset ind mod de fleste former for ulykker og indbrud, og derfor er en forsikring meget svær at undvære. Men: Udover en almindelig forsikring får man ofte tilbudt en række tillægsforsikringer. Og smarte som forsikringssælgerne er, så ender kunder ofte med at købe forsikringer, som måske ikke er så relevante. Det kan derfor anbefales at tage sagen i egne hænder og selv undersøge, hvad der er brug for. På den måde kan du nemlig både spare penge på forsikringen, men også få en tilpasset løsning, der passer perfekt til dit hus’ behov.
En tillægsforsikring, udover alt hvad den almindelige forsikring dækker, er fx dækning mod svampe og insekter. Det kan også være mod råd, samt andre trusler mod træværk og vægge. Husforsikringer med tillæg dækker altså ofte over naturlige skader, der eventuelt kan forekomme. Men også ting som kosmetisk dækning.
Hvornår er tillægsforsikringer relevante?
For nogle husejere betaler det sig med tillægsforsikringer, og andre har simpelthen ikke brug for det. Derfor er hvert enkelt tilfælde unikt, og du skal som udgangspunkt selv undersøge, om du har brug for bonusforsikringer eller ej. Der er dog et par generelle tanker, man kan gøre sig.
Eksempelvis er et ældre hus mere truet end et nyt hus. Nye huse er bygget med nye (og ofte bedre) materialer. Det mindsker risiko for svamp, så her kan man altså overveje, om en tillægsforsikring er relevant eller ej.
En anden faktor er din personlige risikovillighed. Skader på huset kan godt blive dyre, fx hvis der kommer et insektangreb, men omvendt er chancen også lille. Hvis du er den sikre type, der helst vil være forberedt på problemerne inden de opstår, så giver det faktisk rigtig god mening at få lavet en tillægsforsikring. Men hvis du er ressourcefuld og går meget op i selv at holde huset i stand, kan sagen være lidt en anden: I så fald bør du overveje, om det egentlig er nødvendigt med mere end bare den almindelige forsikring.
Desuden er det en god idé at se på priserne for tillægsforsikringer, hvis du allerede har besluttet dig for, om du ønsker det. Ligesom med priser på bilforsikringer, så kan priser på husforsikringer også være forskellige fra selskab til selskab. Så måske er ét selskab billigere med den almene husforsikring, men det kan være, at du kan få en bedre “samlet pakke” et andet sted. Det er altså smart at få et overblik over priserne fra de forskellige forsikringsselskaber. På den måde kommer man ofte længst – i hvert fald rent økonomisk. Forbrugerrådet Tænk har analyseret markedet, og her er det Alka og GF Forsikring, der rangerer højest.